Op 26 maart 1966 speelden ze in het voorprogramma van de Rolling Stones in Den Bosch. Het publiek was zo onder de indruk van hun voorstelling dat ze na het optreden om Wally schreeuwden en niet om Mick Jagger. Door deze gig braken ze landelijk door. 

Zonder schroom konden zich zelfs in Schevingen vertonen. De hele maand april werd daar in de 'Pam Pam club' gespeeld. Per optreden verdienden de muzikanten rond de f.500,- . Een jaar later was dat bedrag al opgelopen tot f. 1500,- Een aanbod van Boltini om in zijn circus op te treden werd afgeslagen. De constructie van dit circus waarbij circuskunsten met pop-optredens werden gecombineerd, was afgekeken van het Duitse circus Krone. In Boltini zouden vele grotere en kleinere acts spelen, waaronder The Kinks, The Bintangs, The Key en Peter & Blizzards.

Circus Boltini in 1966

In het NCRV programma Tiener Magazine maakten ze hun TV debuut. Daaropvolgend werd snel de eerste single voor het Relaxlabel uitgebracht. Vanaf die tijd stonden ze bijna onophoudelijk in de hitparade, tot eind '67.

Het ging The Outsiders voor de wind. Helaas was daar een vervelend bijeffect van dat de zanger soloneigingen kreeg. Iets dat meestal niet bevorderlijk is voor de eenheid van een groep. De manager zag wel wat in zijn ambities. Wally kreeg zoals het een ster betaamt een apart contract, waarin onder andere stond dat hij niet binnen drie jaar mocht trouwen op straffe van een boete. Dit zou namelijk zijn sexappeal, een niet onbelangrijke reden van zijn succes, beduidend kunnen verminderen.

 

 

Gelukkig hebben zijn soloactiviteiten niet meteen een negatief effect op de platenproductie en optredens. Tussen '66 en '67 speelden ze bijna elke dag wel ergens in het land. 5 juni 66, de dag dat de schrijver dezes het levenslicht ziet, is er voor de groep, en een paar andere bands, een optreden op een boot georganiseerd. Vanaf het IJ in Amsterdam zette dit vaartuig zich in beweging, waarna al spelend een aantal plaatsen in de provincie werd aangedaan. Als er werd opgetreden in boerengehuchten, en dat gebeurde geregeld, werden er bodyguards meegenomen om de jongens te beschermen tegen teveel vrouwlijk schoon, en jaloerse, agressieve jongens.

De Outsiders speelden veel in de provincie omdat de zaaleigenaren daar meer geld neertelden en het publiek enthousiaster was. De kleine dorpen werden afgewisseld met optredens in de grote steden. In juli '66 beleefden ze hun eerste buitenlandse avontuur met een optreden in de Parijse La Locomotive club. De optredens in deze Parijse club waren zeer succesvol. The Moody Blues die ook op de bill stonden, werden  weggespeeld. In december van dat jaar speelden ze er nogmaals.

The Outsiders aan de Seine

Eind '66 kwam de single Touch/The ballad of John B uit. Touch werd de publieksfavoriet. Zelf waren ze er minder tevreden over. Eigenlijk wilden zij John B als aĖkant. Van Setten vond Touch commerciŽler. Hij was kennelijk niet vereerd met het naar hem vernoemde nummer. De heer W.Duys had het nummer afgekeurd. Zijn besluit kwam gelukkig te laat, want de plaat was al gesneden en vernietiging zou alleen maar geld kosten.